Recomandari in alegerea tipului de profil al tamplariei PVC

Cand dorim sa ne inlocuim tamplaria veche si degradata, cu una noua, moderna si eficienta, implicit apar intrebari cu privire la ce tip de profil si sticla s-ar potrivi, care este cel mai util si cel mai eficient, printre altele numarandu-se si “Ce tip de profil se preteaza in locuinta mea? Ce inseamna trei camere? Dar cinci camere? Care este diferenta intre geamul termopan cu doua, trei sau patru foi de sticla?”

Incercam in cele ce urmeaza sa raspundem acestor intrebari, pentru a fi mai usor sa alegeti intre multitudinea de profile si sticle de termopan.

Incepem prin a prezenta tipurile de profil din PVC cel mai des solicitate de clientii nostri, si anume: Rehau Euro Design, Rehau Brillant Design, Rehau Synego si Rehau Geneo.

Rehau Euro Design este confectionat cu trei si cu cinci camere de izolare, confera un aspect estetic incaperii. Ca si caracteristici tehnice, amintim: adancime constructiva 60 mm – 70 mm / garnitura de contact; numar camere – 5 /6; fonoizolare – pana la clasa de izolare fonica 4; etanseitate la curenti de aer/averse – pana la clasa 4.

Rehau Brilant Design completeaza perfect imaginea casei Dvs. Formele, culorile, decorurile numeroare si canatul cu design rotund, deschid multiple posibilitati. Datorita unei valori optime de izolatie termica, caldura va ramane in interiorul casei. In combinatie cu canatul rotund, profilul creeaza o imagine de anbamblu deosebit de armonioasa. Caracteristici tehnice: adancime constructiva 70 mm (optional 80 mm rame cu design); numar camere – 5 / 6; izolare termica – 1,3 W/mpK /  1,2 W/mpK cu armatura cu punte termica; izolare fonica – pana la clasa de protectie fonica 5; etanseitate la curenti de aer / averse – pana la grupa de solicitare C.

Rehau Synego asigura o temperatura placuta, un nivel ridicat de confort si siguranta pentru locuinta Dvs., avand un nivel de izolare termica cu pana la 50% mai mare fata de profilele amintite. Caracteristici tehnice: adancime constructive – 86 mm; latime profil diminuata la 117 mm, pentru nivel ridicat de luminozitate; grosime sticla maxim 51 mm, avand astfel posibilitatea alegerii unui geam termoizolant cu trei foi de sticla; 7 camere in rama si 6 camere in canat, pentru o izolare optima; garnituri de etansare perimetrale; suplimentare se poate adauga un al treilea plan de etansare (garnitura mediana), pentru un plus de izolare termica.

Rehau Geneo reprezinta o inovatie ultramoderna in domeniul profilelor din PVC. Acestea se disting prin tehnologia de ultima generatie si parametrii functionali. Cu acest tip de profil pot fi realizate cele mai eficiente ferestre / usi din punct de vedere energetic. Avand constructia armata integral, se evita puntile termice, prin care se pierde energie. Caracteristici tehnice: adancime constructiva – 86 mm; numar camere – 6; izolare termica – pana la 0,85 W/mpK; economie de energie – pana la 76% (in comparatie cu ferestrele de lemn / PVC cu UW = 2,7 W/mpK); material – compozit fibre RAU-FIPRO, garnitura coextrudata, exterior-RAU-PVC de cea mai buna calitate; izolare fonica – pana la clasa 5 fara armare; protectie antiefractie – pana la clasa 3 cu armare / pana la clasa 2 fara armare.

A doua  problema care se iveste cand este necesara inlocuirea tamplariei, este aceea a calitatii si utilitatii sticlei ce va fi montata.

Geamul tip termopan este geamul ce aduce un plus profilului folosit atat ca izolatie termica, cat si ca izolatie fonica.

Spre exemplu: un geam tip termopan compus din doua sticle la o grosime de 24 mm va fi un termoizolator fonic mai ineficient fata de un geam termopan cu doua sticle la o grosime de 32 mm. In  acest caz golul dintre cele doua foi actioneaza ca un foarte bun izolator fonic, iar din punct de vedere termic golul de aer actioneaza ca o bariera pentru transferul termic intre cele doua foi.

Un alt exemplu elocvent este comparatia dintre un geam tip termopan cu doua foi de sticla la o grosime de 24 mm, fata de un geam tip termopan cu trei foi de sticla la o grosime de 40 mm. Acesta din urma va avea o eficienta crescuta atat ca izolator termic cat si fonic.

A treia problema in inlocuirea tamplariei se refera la numarul de camere ale profilului. Un profil cu trei camere va avea o izolatie termica mai scazuta fata de un profil cu cinci, sase camere.

Camerele din interiorul profilului de PVC au fost concepute ca izolator termic, acestea fiind punctul principal al efectuarii transferului termic intre doua arii (interior si exterior). Cu cat profilul de PVC are mai multe camere de separare, cu atat coeficientul de transfer termic va fi mai mic.

Domeniul tamplariei va fi mereu in dezvoltare, aducand in fiecare zi inovatii pentru a economisi energie.

Iar noi vom fi mereu in cautarea celor mai bune solutii pentru a raspunde necesitatilor Dvs.

 

Echipa RANDOM DESIGN